Even voorstellen...

Hoi! Wij zijn Dianne en Anniek van Raalte, twee zussen van 24 en 20 jaar oud. Wij zijn opgegroeid op de boerderij in Linde. Het idee om kinderfeestjes te organiseren kwam bij Dianne, eind 2018. 'Ik heb het altijd al leuk gevonden om over de boerderij te praten, ik laat mensen graag zien waar de melk vandaan komt.' Toen Dianne thuis het idee over kinderfeestjes uitlegde, werd Anniek erg enthousiast. Beide zijn we erg ondernemend en meteen met het idee aan de slag gegaan. Nooit hadden we gedacht dat het zou uitgroeien tot zo'n succes, maar het mag blijken dat je met een boel enthousiasme een heel eind komt!

Dianne is inmiddels afgestudeerd aan de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij, aan de Hogeschool in Dronten en volgt nu de opleiding Toegepaste Psychologie. Anniek studeert Ondernemerschap en Retail Management aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Goed om te weten: wij zijn beide in het bezit van een BHV-diploma.  

De Boerderij

Op onze boerderij in Linde hebben wij 100 melkkoeien. Onze koeien worden twee keer per dag gemolken in de melkstal, zomers gaan ze lekker naar buiten en in de winter staan ze lekker warm op stal! Naast koeien en kalfjes hebben wij ook geiten, kippen, katten, konijntjes en een hond!  

In september 2022 werd er een drieling geboren op de boerderij. Dit komt maar zelden voor, een bijzonder moment. En gelukkig alle drie de kalfjes gezond!

´KOEKROELEN BLIKT TERUG OP HAAR EERSTE JAAR 2019´

Wat een bijzonder jaar was dit voor KoeKroelen! Waar vorig jaar op oudjaarsdag nog niemand van KoeKroelen gehoord had, hebben we een jaar later al 44 kinderfeestjes mogen geven. Iets wat wij nooit verwacht hadden in ons eerste jaar!

In het najaar van 2018 kwamen de eerste plannen voor KoeKroelen. Op 13 januari 2019 deelden wij deze plannen op Facebook. Vanaf toen ging het hard met KoeKroelen, ons eerste bericht bereikte maar liefst 12.668 mensen.... Een aandacht dat we nooit hadden zien aankomen. De eerste aanvragen voor kinderfeestjes kwamen binnen en wij waren druk met het maken van een website, het inrichten van de kinderfeestjes en we schreven ons in bij de Kamer van Koophandel. Op 3 maart 2019 gaven wij ons aller eerste kinderfeestje. En in april volgden er al snel meer. 

Het tuinhuisje functioneerde als dé ruimte voor de feestjes. Heel gezellig en knus, maar niet altijd praktisch is gebleken. Daarom besloten we het achterhuis te verbouwen tot een mooie ontvangstruimte. We investeerden niet alleen in een handige ruimte, maar waren ook druk met het ontwerpen van een flyer, het optimaliseren van de website en we ontworpen een boeren/boerinnendiploma, zodat elk kind na afloop van een feestje een echte boer/boerin is! 

De bouw van de ontvangstruimte ging door en het einde daarvan kwam in zicht in de zomervakantie. Reden genoeg voor een feestje! Op 17 augustus hielden wij daarom een feestelijke opening van KoeKroelen. Ook de pers had dit ter oren gekregen, in de week voorafgaand aan de opening werden wij geïnterviewd door de Dedemsvaartse en Meppeler Courant, het Dagblad van het Noorden en de Stentor. Een bijzondere ervaring dat er journalisten en fotografen geïnteresseerd waren in ons bedrijfje. Een maand later belde zelfs de Telegraaf voor een interview en even later stonden wij, met foto en al, met KoeKroelen opnieuw in de krant. 

De zomervakantie verliep qua kinderfeestjes rustig, maar daar kwam al snel verandering in toen de scholen weer begonnen. September en oktober waren drukke maanden waarin we gemiddeld twee feestjes per week hadden. Op 1 november stond de teller van het aantal feestjes op 34. Met de nieuwe ontvangstruimte, die volledig verwarmd is en waarin alles bij de hand is, is ten opzichte van het primitieve tuinhuisje nog meer een feestje om kinderfeestjes te geven. Met oog op de dalende temperatuur bedachten we een nieuwe binnenenactiviteit; Kraak de Melkbus. De vervanger van de buitenactiviteiten zodat er ook in de winter volop gefeest kan worden bij KoeKroelen. Voor de donkere wintermaanden bedachten we nog een extra activiteit; het spannende feestje. Een spannende speurtocht door de weilanden rondom de boerderij.


In 2019 hebben wij met 350 stoere boertjes en boerinnetjes fantastische feestjes mogen vieren en we hopen dat we dit in 2020 nog heel vaak weer mogen doen!